Kedvezményezett neve:
KOVÁCS GÉPSZER ÉPÍTŐIPARI, SZERELÉSI ÉS SZOLGÁLTATÓ KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG

Projekt címe: Kovács Gépszer Kft. kapacitásbővítő beruházása
Szerződött támogatás összege: 29 999 985
Vissza nem térítendő támogatás mértéke: 44,3629 %

Projekt tartalmának bemutatása

A fejlesztés célja a Kovács Gépszer Kft. fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójának erősítése. A vállalkozás, a gazdaságban a fejlesztést követően tovább tudja csökkenteni területi különbségeket, illetve hozzájárul a térség (Mindszent város és Hódmezővásárhelyi járás) felzárkóztatásához és a helyi gazdaság megerősítéséhez.

A kapacitásbővítő beruházás helyszíne (Szentes) a szabad vállalkozási zóna területein kívül esik, viszont külterületen. A fejlesztés által megnövekedik a lehetőség, a Kovács Gépszer Kft. számára, hogy lakó- és nem lakó épületek (magasépítés) kivitelezésében nagyobb hatásfokkal vegyen részt. Amikor nehezen elérhető helyre szeretnénk a betont eljuttatni, akkor lehetőség van ún. betonpumpa alkalmazására. A betonpumpálás során a transzportbetont egy pumpa segítségével több tízméteres magasságba, ill. talaj mentén csőtelepítéssel akár 100 méteres távolságba lehet eljuttatni. A kevés cementet és finomrészt tartalmazó betontípusok nem pumpálhatók. A betonpumpálásra alkalmas betonminőség C12/15-24-F2 besorolástól érhető el. A tevékenység részeként beszerzendő CIFA K36 PU1207 típusú betonpumpa azért nélkülözhetetlen a vállalkozás számára, mert jelenleg nem rendelkezik ilyen funkciót ellátó géppel. A Kovács Gépszer Kft. kivitelezés során bérelt betompumpa szerkezettel végzi a munkát. A fejlesztést követően, önállóan tudja végezni a felépítmények építését, így a bérlésből származó kiadás megszűnik a cég szempontjából, gazdaságilag fenntarthatóbb lesz a vállalkozás.

A CIFA K36 PU1207 típusú betonpumpa használatára, mobilizálására a Kovács Gépszer Kft.-nél jelenleg 2 főnek van képesítése. A jövőben bővülni fog a géppark használatát segítő géptípus vizsgával rendelkezők száma.

Projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.07.15.

Projekt azonosító száma: GINOP-2.1.8-17-2018-03117