Kedvezményezett neve:
KOVÁCS GÉPSZER ÉPÍTŐIPARI, SZERELÉSI ÉS SZOLGÁLTATÓ KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG

Projekt címe: Kovács Gépszer Kft. gépparkjának bővítése
Pályázati felhívás neve, kódszáma: GINOP-1.2.8-20 A mikro-, kis- és középvállalkozások modern üzleti és termelési kihívásokhoz való alkalmazkodását segítő fejlesztések támogatása
Projekt azonosító száma: GINOP-1.2.8-20-2020-03156
Szerződött támogatás összege: 35 380 408,- Ft
Vissza nem térítendő támogatás mértéke: 70%

Projekt tartalmának bemutatása

A koronavírus hatására a vállalkozás által végzett kivitelezési projektekre általánosságban jellemző a csuszás az építőanyag hiány illetve a megbízó likviditási problémái miatt. A meglévő projektek csúszása mellett jellemző volt, hogy új megrendelések nem érkeztek a cég részére. A Kovács Gépszer Kft.-nek a nehéz gazdasági helyzet ellenére is célja volt a munkavállalók megtartása, gondolva a jövőben beruházásokra.

Felhívás 3.1.1. Önállóan támogatható tevékenységek pontja szerinti” a) Új eszközök, gépek beszerzése, új technológiai rendszerek és kapacitások kialakítása, beleértve az automatizált termelési rendszerek fejlesztését, gyártási technológiák fejlesztését, folyamatautomatizálási eszközök, szenzor-, és vezérlés technológiák fejlesztését, robottechnológia alkalmazását, intelligens gyártás megoldások beszerzését.” kívánjuk megvalósítani tekintve a vállalkozás gépparkjainak ezen része elavult és a progresszív fejlődés érdekében újabb és műszakilag fejlettebb gépet kívánunk vásárolni a kivitelezési munkálataink elvégzésére. A fejlesztés célja a Kovács Gépszer Kft. fejlődésének, gazdaságban betöltött szerepének, piaci pozíciójának erősítése. A vállalkozás, a gazdaságban a fejlesztést követően tovább tudja csökkenteni területi különbségeket, illetve hozzájárul a térség (Mindszent város és Hódmezővásárhelyi járás) felzárkóztatásához és a helyi gazdaság megerősítéséhez. A beszerzendő gépek, berendezések a következők: 1 db Caterpillar CB36B típusú új úthenger 1 db ÚJ CATERPILLAR 236D3 UNIVERZÁLIS MINI RAKODÓ 1 db CIFA betonmixer mosó berendezés B) A fejlesztés által a Kovács Gépszer Kft. feladatait nagyobb hatásfokkal és sebességgel tudja végezni, ezáltal egyszerre több munkát is el tud vállalni, mely a munkavállalók számának megőrzését és esetleges növekedését fogja biztosítani.

Projekt tényleges befejezési dátuma: 2021.02.28.