Kedvezményezett neve:
KOVÁCS GÉPSZER ÉPÍTŐIPARI, SZERELÉSI ÉS SZOLGÁLTATÓ KORLÁTOLT FELELŐSSÉGŰ TÁRSASÁG

Projekt címe: Forgóeszköz Finanszírozás Technológiai Korszerűsítés Célú Hitelprogram Kertében
Pályázati felhívás neve, kódszáma: GINOP – 8.3.5 – 18/B azonostó jelű Mikro-, kis- és középvállalkozások technológiai korszerűsítése célú Hitelprogram keretében
Projekt azonosító száma: H-EKTG2/106306/2023/319164/001
Szerződött támogatás összege: 25 000 000,- Ft

Projekt tartalmának bemutatása

A vállalkozás egyéni vállalkozói tevékenységgel indult 2000 novemberében. Akkori tevékenységi köre kizárólag az építőipari megrendelések teljesítésére irányult. A megrendelések növekedésének köszönhetően 2003-ban alakult meg a jelenlegi korlátolt felelősségű társaság, melynek fő tevékenységei köre a fémmegmunkálás. A vállalkozást megalakulása óta folyamatos növekedés jellemzi. Jelenlegi helyzete: A Kovács Gépszer Kft. acélszerkezetes csarnokok gyártása, acélszerkezetek helyszíni szerelése, hegesztés, daruzás, ollós emelő bérbeadás, gépi földmunka18végzés, HDPE lemezhegesztés, ipari padlókészítés, lemezdarabolás, élhajlított elemek gyártása tevékenységekkel foglalkozik jelenleg. A vállalkozás székhelye és telephelye is Mindszenten található, fióktelepei pedig Szentesen és Hódmezővásárhelyen.

Főbb szervezeti célok és fejlődési lehetőségek: A vállalkozás vezetőjének elsődleges célja a piaci stabilitás megerősítése, a globális pénzügyi és gazdasági válság ellenére a vállalkozás fejlesztése. Cél a megrendelők elégedettségének megőrzése mellett az árbevétel és a foglalkoztatottak számának növelése. Hosszú távú cél a piaci részesedés növelése, emellett a vállalkozás tevékenységi körének diverzifikációja a folyamatosan változó piaci igényeknek megfelelően. Ennek érdekében a cég a vasipari munkák diverzifikációját és új tevékenységek bevezetését tervezi.

A forgóeszköz finanszírozás keretében, a vállalkozás, acél alapanyag finanszírozását biztosítja.

Végső lejárati nap, a kölcsön visszafizetésének végső lejárata: 2028.01.15.